مصاحبه با عبدالمجید آبسالان مسئول درمانگاه صلواتی بسیج دانشجویی در ایام اربعین و نماینده ستاد اربعین در دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سلام . روزتون به خیر
۱-آیا امسال،بسیج و دانشگاه برای پیاده روی اربعین برنامه ای دارد؟
سلام.ممنونم.تا الان که در خدمت شما هستم دانشگاه هیچ برنامه خاصی برای پیاده روی اربعین حسینی درنظر نگرفته است،اما گروه جهادی بسیج دانشجویی با توجه به تجربه چندساله و همچنین خیل عظیم زائران حسینی و وضعیت بهداشت و درمان کشور عراق تصمیم به ایجاد یک درمانگاه صلواتی در مسیر کربلا به نجف گرفته است.
۲-آیا از قبل،قولی مبنی بر اعزام دانشجویان به پیاده روی و یا خدمت رسانی در ایام اربعین از طرف بسیج و اردوی جهادی داده شده است؟
شاید با توجه به برگزاری اردوی جهادی اربعین در دوسال گذشته،توقعاتی هم در دانشگاه و هم در استان مبنی بر اعزام هرساله این گروه جهادی جهت خدمت رسانی ایجاد شده است ولی هیچ قولی به دانشگاه ،دانشجویان یا نهاد دیگری داده نشده است و این توقع ایجاد شده صحیح نیست.
۳-آیا متولی پیاده روی اربعین در دانشگاه بسیج دانشجویی است؟
خیر،بسیج متولی انجام این کار نیست اما از آنجایی که بسیج،نماینده ستاد اربعین در دانشگاه است خدمات تسهیلی پیاده روی اربعین مانند حل مشکل نظام وظیفه دانشجویان مشمول خدمت و اسکان گروه های دانشجویی در شهرهای نجف و کربلا را حتی الامکان در اختیار دانشجویان قرار می دهد.
۴-برای اردوی درمانی اربعین،ثبت نام عمومی صورت گرفته یا افراد خاصی انتخاب شده اند؟
این اردو یک اردوی زیارتی نیست بلکه یک اردوی تخصصی بهداشتی درمانی است و ما با توجه به تخصص های مورد نیازمان جهت خدمت رسانی ، افراد خاصی را انتخاب کردیم که برای انتخاب این افراد ملاک هایی را در نظر گرفتیم مثل تخصص که چون نیاز بیشتری به پزشک و پرستار بود بیشتر از این افراد استفاده شد.علاوه بر این،شناخت قبلی از کار و خود فرد،سابقه خوبشان در کار و اخلاق تشکیلاتی و داشتن تجربه سختی های این چنین اردوهایی نیز در انتخاب ما مؤثر بوده است.
۵-اگر شما افراد خاصی را با توجه به تخصصشان ثبت نام کردید چرا برای مثال از۱۰۰نفر داوطلب ثبت نام نشده تا از بین آن ها افراد توانمند با توجه به ملاک هایی که گفتید انتخاب شوند؟
با توجه به علاقه ای که برای خدمت رسانی به زائران حسینی وجود دارد، در صورت ثبت نام عمومی،شاید بیش از۲۰۰-۳۰۰نفر داوطلب بودند و با توجه به اینکه ظرفیت ما برای اعزام این گروه کمتر از ۵۰نفر است؛شناسایی و انتخاب افراد با درنظر گرفتن تمامی این ملاک ها در هر فرد مستلزم زمان زیادی است و چندین ماه زمان می برد.همچنین با توجه به تجربه۲سال گذشته که ثبت نام به صورت عمومی بود با مشکلاتی مانند نداشتن اخلاق تشکیلاتی و… رو به رو می شدیم که کار گروه را مختل می کرد.برای مثال افرادی در قالب گروه درمانی آمده بودند و در آن شرایط دشوار ،کار گروهی را رها کرده و ما با کمبود نیرو مواجه می شدیم.
۶-با توجه به صحبت هایتان شما وظیفه ای برای ثبت نام عمومی دانشجویان نداشته اید پس چرا در دوسال گذشته ثبت نام به صورت عمومی بود؟
همانطور که گفتم تجربه دو سال گذشته به ما نشان داد که بردن افرادی با شناخت کامل تر و متخصص،کارایی بیشتری دارد و می تواند خدمات بیشتر و با کیفیت تری به زائران ارائه دهد.
۷-هزینه اردو از کجا تامین می شود؟
هزینه اردو شامل پول ویزا،حمل و نقل،غذا و اسکان است.
پول ویزا که ۱۵۰هزارتومان است را خود دانشجوها پرداخت می کنند.هزینه حمل و نقل از بودجه خود تشکل بسیج(و نه بودجه عمومی دانشگاه )تامین می شود.غذا و اسکان نیز طبق هماهنگی های انجام شده به صورت رایگان در اختیار اعضای گروه قرار داده می شود ؛یعنی توسط مردم عراق و کسانی که از زائران پذیرایی می کنند تامین می شود.در اردوی سال گذشته هیچ هزینه ای به صورت خاص از طرف دانشگاه برای اردوی اربعین درنظر گرفته نشد.امسال هم تلاشمان این است که بیشتر هزینه توسط خیرین تامین شود.
۸-ممنون از وقتی که گذاشتید.صحبت پایانی؟
خواهش می کنم.فقط در پایان این نکته را خدمت تمامی دانشجویان و دانشگاهیان عزیز عرض کنم که می توانند هر روزه (به جز روزهای تعطیل )از ساعت ۱۳الی۱۵برای پاسخگویی به تمامی سوالات خود در مورد سفر اربعین و خدمات تسهیلی آن با شماره ۰۷۱۳۲۳۵۹۵۱۰تماس بگیرند
و یا سوالات خود را از طریق تلگرام به شماره ۰۹۳۳۰۵۲۵۴۹۴ ارسال نمایند.
حرکت خالصانه همه در مسیر امام حسین (ع) را از خداوند آرزومندم ….