به گزارش روابط عمومی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نشست دانشجویی پیرامون «تحولات اخیر فلسطین و روز قدس» با همکاری نهاد رهبری و تشکل جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور کارشناسان مطرح بین المللی و تعدادی از مسیولین نهاد رهبری و فعالان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سالن کنفرانس اخلاق پزشکی دانشکده پزشکی برگزار شد.
روز جهانی قدس در شهرهای یمن در حال احیاشدن است
در ابتدا جلسه «عمرو ناصر» فعال دانشجویی از کشور یمن با بیان وضعیت فعلی این کشور گفت: شهید «سید حسین الحوثی»، موسس جنبش انصارالله در یمن، سال ۲۰۰۱ در کتاب های خود ۲۱ رمضان را به تبعیت از امام خمینی (ره) به عنوان روز قدس قرار داد.
وی با اشاره به اینکه روز قدس از سال ۲۰۱۶ با توجه به قدرت گرفتن انصارالله در یمن برگزار میشود، عنوان کرد: همچنین در ۸ شهر یمن روز جهانی قدس احیا میشود.
این فعال دانشجویی عربستان و تعدادی از کشورهای عربی که با یمن در جنگ هستند را نماینده آمریکا و اسرائیل دانست و افزود: علت جنگ یمن به دلیل مکان قرارگیری این کشور در شبه جزیره عربستان و وجود تنگه باب المندب است.
«عمرو ناصر» با اشاره به اینکه مردم این کشور اسرائیل را دشمن اول جهان اسلام می دانند افزود: همچنین از دیگر علل جنگ میتوان به این اشاره کرد که عربستان نمی تواند یمن را به عنوان حزب الله دوم درکنار خود تحمل کند چرا که هر قدرتی بر علیه اسرائیل را دشمن خود نیز می داند.
سازوکار اشغالگری در غزه سرکوب و کودک کشی است
در ادامه «سرباز روح الله رضوی» فعال بین المللی اهل کشمیر که به صورت مجازی در جلسه حضور داشت به ارائه بحث پرداخت و گفت: تقویم تاریخ فلسطین مناسبت های مختلفی دارد که “روز نکبت” (روزی که رژیم صهیونیسم شکل گرفت) از جمله این مناسبتها است.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه بعد از گذشت ۴۰ سال از تعیین روز قدس توسط امام خمینی (ره) همچنان در جمعه الوداع ماه مبارک رمضان این روز برگزار می شود، افزود: یکی از پیام های روز قدس در مشابهت با شب قدر است، در روز قدس باید دست از پیروی از استکبار برداشت همانند شب قدر که زمان توبه و دوباره قیام است.
وی خاطر نشان شد: این تنش هرساله در قلب فلسطین، بیت المقدس و در حرم مسجدالاقصی رقم میخورد و در هر ماه رمضان فلسطین پرالتهاب تر می شود.
وی روز قدس را در تاریخ فلسطین منحصر به فرد و دارای مبناهای عمیق اسلامی دانست و عنوان کرد: اولین چیزی که مساله فلسطین را متمایز می کند اینکه ما با چیزی به عنوان غصب سرزمینی روبه رو هستیم که همچنان نیز ادامه دارد و متاسفانه این در دوران مدرن رسانه و پس از دستاوردهای حقوق بشر اتفاق می افتد.
«رضوی» سازوکار اشغال گری در غزه را سرکوب و کودک کشی بیان کرد و یادآور شد: با موجودیت سرطانی به نام اسراییل، اشغال گری و شهرک نشینی تا همین الان ادامه دارد و این ۷۰ سال نکبتی است که اسراییلی ها رقم زده اند.
وی با بیان اینکه در پرونده ترور دانشمندان ایرانی اسراییل نقش اصلی دارد افزود: اسراییل ترس از به قدرت رسیدن کشورهای دیگر را دارد به همین علت افراد نخبه آنها را تررور می کند و این درگیریها نشان می دهد که منطق جنگل در دنیا حاکم است.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه اگر ایران قدرت منطقه ای و راهبردی نداشت در آن هزاران عملیات خرابکارانه و ترور صورت می گرفت اظهار داشت: ایران یک سیاست اصولی و مبنایی دارد که از آن می توات به عنوان منافع ملی نام برد.
مساله فلسطین جایگزینی یک قوم به جای یک ملیت است
در ادامه «محسن فائضی» با اشاره به اینکه تنش های فرقه گرایی (شیعه و سنی) در جهان عرب شدت گرفته است، گفت: باید مساله روز قدس اسلامی شود، البته به مرور اسلام گرا تر می شود.
این کارشناس مسائل فلسطین با توجه به اینکه ماه رمضان، ماه همه مسلمانان و ماه تعبد است و امام خمینی (ره) نیز به عنوان رهبر جهان اسلام بود، عنوان کرد: باید بررسی کنیم که روز قدس جایگاه اش در جهان اسلام کجاست.
وی مساله فلسطین را جایگزنی یک قوم به جای یک ملیت دانست و اضافه کرد: این یوم النکبت همچنان استمرار دارد و در حال پیشروی است.
این کارشناس مسایل فلسطین با اشاره به اهمیت بحث رسانه در جایگاه روز قدس افزود: متاسفانه تاثیر کلیات فرهنگی و هویتی روز قدس در کشور فلسطین در حال کمرنگ تر شدن است که یکی از دلایل آن عقب ماندن از رسانهها است.
لازم به ذکر است که در پایان این جلسه که با استقبال دانشجویان همراه بود پرسش و پاسخی نیز بین آنها و کارشناسان حاضر صورت پذیرفت و به سوالات و شبهات پاسخ داده شد؛ همچنین دانشجویان خواستار ادامهدار شدن این نوع جلسات شدند.